perjantai 16. syyskuuta 2016

10 päivää maapallon tällä puolen!



Selvisin tälle puolen maapalloa elävänä! 30 tunnin matka ei tuntunut missään. Sain nukuttua suhteellisen hyvin lennoilla, kiitos niskatyynyn ja Cathay Pacificin tarjoamien vilttien! Viimeinen lento Hong Kongista Sydneyyn oli jo hieman puuduttava ja aika tuntui kuluvan todella hitaasti, mutta siitäkin selvittiin. Etukäteen jännittämäni Australian tulli ( kiitos tästä kuuluu Australian rajalla ohjelmalle, jota muten kuvattiin kentällä juuri samaan aikaan!) olikin läpihuuto juttu, ketään ei kiinnostanut laukkuni sisältö, varallisuuteni, taikka viisumini.

Elämä täällä on alkanut hyvin. Host-perheeni on tosi mukava ja lapset niin suloisia! Aika on kulunut nopeasti, lapset pitävät huolen ettei tekemisen puutetta tule. Oon sopeutunut tänne todella nopeasti. Oli heti alusta asti tervettullut olo! Kielen kanssakaan ei ole ollut pahemmin ongelmia. Ymmärrän yleensä lähes kaiken mitä kuulen, (ellei joku puhu tosi vahvalla Aussi-aksentilla) vastaaminen toisinaan saattaa viedä tovin, mutta eiköhän se siitä! On ollut hauska huomata, miten täällä tehdään ihan pienetikin asiat toisin, kuten osoitetta kirjoittaessa ilmoitetaan ensin talon numero kadun nimen sijaan. Paljon on siis opeteltavaa...  Lisäksi ihmiset täällä on oikeasti todella ystävällisiä, aina kysytään kuulumisia ja tervehditään iloisesti!

Ekat päivät täällä kuluivat lähinnä ihmetellessä ja asioiden hoitamisessa. Pikkuhiljaa oon alkanut saada rutiineista kiinni ja uskallan hakea jääkaapistakin jo ruokaa xD. Hankittiin yhdessä host-äitin kanssa mulle paikallinen liittymä ja pankkitili, lisäksi käytiin anomasssa medicare kortti. Kaikki sujui yllättävän helposti!

Viikonloppuna kävimme tässä lähellä kevät markkinoilla, oli hieman isommat markkinat kuin meilläpäin kotona... Lapsille oli valtavasti kaikkea tekemistä. Söin niin hyviä suklaakuorrutteisia mansikoita! Sunnuntaina kerkesin jo käydä treffaamassa muita aupaireja Bondi Beachilla. Rannalla oli hurjasti ihmisiä, vaikka sää oli melko kylmä ja tuulinen.

Tällä viikolla oon oikeasti päässyt jo "töihin", edellisen aupairin lähdettyä. Oon saanu väritellä, keinua, rakennella legoja ja majoja! Keskiviikkona kävimme Taronga Zoossa ihmettelemässä kenguruita ja koalia. Eläinpuisto oli valtava ja sen kiertämiseen ei riittänyt päivä pienten lasten kanssa!



Näkymät parvekkeelta

Oon kerenny käydä täällä jo parikertaa lenkillä. Ei voi muuta sanoa kuin, perfect! Maisemat täällä on niin ihanat! Mäkien päältä näkyy pitkälle merenlahtiin, ja miltei jokainen tie tällä alueella vie rantaan. Tää talo on aivan ihanalla paikalla, rinteessä, meren rannalla. Alas rantaan vie portaat (joita on enemmän kuin tarpeeksi, ainakin noustessa...), rannassa on laituri, jossa kasa suppailu-lautoja ja kajakkeja. (Lämpimiä kesäpäiviä odotellessa..) Aidoilla istuskelee papukaijoija ja koivujen sijasta pihalla on palmuja ja eucalyptus-puita. On niin hassua miettiä, että täällä on mun koti seuraavat kuusi kuukautta!

-Reetta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti